Yazılım Uzmanı Ne İş Yapar & Neye Yarar ?

Yazılım uzmanları; çalıştıkları firmanın ihtiyaçları doğrultusunda araştırma ve geliştirme çalışmaları yaparak, ihtiyaçları karşılayacak bilgisayar yazılımları üretirler. Her geçen gün gelişen teknoloji ve bilişim çağının getirdikleriyle firmaların yazılım uzmanı ihtiyacı da artmaktadır. Bilgisayar, mobil veya yazılımın çalıştığı herhangi bir ortam içinde; yazılım ve sistemlerin geliştirilmesi, bakımı, tasarımı, test edilmesi ve değerlendirmesi gibi prensipleri uygulama yetkinliği olan kişiler, yazılım uzmanı iş ilanı çerçevesinde başvuru yapabilirler.


Doğru teknolojiyi saptayıp verimliliği en üst düzeye çıkaracak özel programlar tasarlayabilen yazılım uzmanları, firmanın personel verimliliğini arttırır ve verilerini arşivleyip analiz ederek zamandan tasarruf edilmesine yardımcı olurlar.Firmaların verdikleri yazılım uzmanı iş ilanları arasından başvuruda bulunacak adayların; problemlerin üstesinden gelebilen, sağlıklı analiz edebilen, üreticiliği yüksek, planlama ve takip yetenekleri iyi olan kişilerden oluşmasını isterler.

Html, Javascript, PHP vb yazılım dilleri ile birlikte, SQL, C # ve ASP gibi programlama dillerinden çoğuna hakim olmanız, yazılım uzmanı ilanları için yapacağınız başvurularda sizi öne çıkaracaktır. İngilizce bilginizin gelişmiş olması ve esnek çalışma saatlerine uyabilecek olmanız da sizi bir adım öteye taşıyacaktır.

Yazılım mühendisi nasıl olunur?

Yazılım mühendisliği için belirli üniversitelerde bulunan Yazılım Mühendisliği bölümü okumalısınız.

Yazılım mühendisi eğitimi nasıldır?

Eğitim-öğretim süresi, 4 yıldır. Bu süre içerisinde toplam 150 kredilik dersin yani en az 240 AKTS ‘nin başarıyla sağlanması gerekmektedir. 8 yarıyıllık eğitim-öğretim sürecinde öğrenci, 7. yarıyılda işyeri eğitimi 6 ay süresince (15 Temmuz-15 Ocak) görecektir. Yine bu süre içerisinde öğrenciler 1 adet (24 iş günü) alan stajı ve 1 adet (24 iş günü ) işletme organizasyon stajı yapacaklardır. Öğrencilerin yazılım mühendisliği alanında uzmanlaşmasının sağlanması için, 6. yarıyılda başlayan ve 8. yarıyılda devam eden seçmeli dersler de bulunmaktadır.

 05 Şubat 2020, 11:59    Admin    1406 Okunma
web yazılım uzmanı projeleri

DİĞER YAZILARIM

Yazılım Uzmanı Ne İş Yapar & Neye Yarar ?
Yazılım uzmanları; çalıştıkları firmanın ihtiyaçları doğrultusunda araştırma ve geliştirme çalışmaları ..
PHP Yazılım Uzmanı
Web yazılımcısı ve PHP yazılım uzmanı ..
Kişiye ve Kuruma Özel Web Yazılım
İşlerinizi kolaylaştıracak size özel web yazılıma mı ihtiyacınız var?Kişisel işleriniz için ..
Freelance Web Tasarımcı
Freelance web tasarımcı olmak için bir çok harika sebep var. Kendi ..
Proje Teslim Süreci Nasıl İlerliyor ?
Hedef ve İhtiyaçların TespitiProjenizle ilgili ..
Freelancer Yazılımcı İle Çalışmalı mı ?
Bir web sitesi veya yazılım projeniz var... Peki freelancer olarak çalışan bir yazılımcı ihti ..